Categories: Društvo

Nagrađeni novinari i mediji sa najboljim izvještajima

Novinar Radio-televizije Novi Pazar, Aleksandar Nićiforović , pobjednik je ovogodišnjeg Konkursa za najbolje medijske priloge o evropskim integracijama u regionu. Njegov televizijski prilog “Projekat zaštite sliva rijeke Raške u Novom Pazaru”, Razvojni program EU PROGRES, Delegacija Europske unije i Kancelarija za evropske integracije, ocijenili su kao najbolji, a nagrade su dobili i novinari iz oblasti radijskog i pisanog novinarstva.

U konkurenciji je bilo 67 priloga iz 23 medijske kuće koji su pristigli na konkurs, a po odluci stručnog žirija  nagrade su proglašene u osam kategorija. Najbolji televizijski izvještaj posvijećen zaštiti sliva rijeke Raške od poplava imao je novinar Radio-televizije Novi Pazar,  Aleksandar Nićiforović, koji je ujedno i najmađi nagrađeni novinar koji učestvovao na konkursu.

„ Drago mi je, nisam očekivao nagradu. Zadovoljstvo je još veće s obzirom da imam podršku svojih kolega.  Svega ovoga ne bi bilo da nije organizatora konkursa. Nastavljamo da radimo vrijedno i predano, a sve u interesu naših gledalaca „ rekao je Nićiforović.

Najbolji radijski izvšetaj imao je, Nikola Kočović, iz radija Sto plus. Za najbolji novinski izvještaj izabran je članak Ljiljane Stojanović iz “Nove Naše reči” pod naslovom „ Evropo, eve me“, dok je nagrade u kategoriji najbolji prilog samostalnog elektronskog izdanja pripala novinaru Draganu Marinkoviću iz novinske agencije Jugmedia, a za najbolju seriju medijskih priloga nagrađen je portal Info liga iz Ivanjice.

U kategoriji najboji prilog o preduzetništvu pobjedio je novinar Južnih vesti Nikola Marković sa pričom o samozapošljavanju osoba sa invaliditetom, dok je Alma Sofić iz Sandžak TV nagrađena za prilog o projektu koji je finansirala EU i Vlada Švajcarske.

Novinarka Biljana Ljubisavljević iz Medijskog istraživačkog centra iz Niša osvojila je nagradu u kategoriji posvećenoj potencijalnim projektima sa prilogom koji govori o potrebi za izgradnjom sistema za navodnjavanje u Beloj Planaci.

“„Posebno je važno da mladi budu informisani o mogućnostima za studiranje, volontiranje i praksu u evropskim zemljama jer im se tako otvaraju vrata ka novim iskustvima ali znanjima koja posle mogu da iskoriste u unapređenju svoje zajednice“, rekao je šef II sektora operacija Delegacije EU, Štefen Hudolin i čestitao pobednicima i pobednicama na znanju i dobrim idejama.

Delegacija Evropske unije će nagraditi autore i autorke najboljih radova četvorodnevnom posetom Briselu koja će se realizovati kroz EU projekat „Studijske posete institucijama Evropske unije i državama članicama”, dok će Kancelarija za evropske integracije za pobjednike i pobednice organizivati dvodnevnu radnu posjetu relevantnim nacionalnim državnim institucijama uključenim u proces evropskih integracija. Mediji koji su pobjedili na takmičenju će biti nagrađeni novom audio, audio-video ili računarskom opremom u vrijednosti do 5.000 evra.

Podeli

Selma Ljajic

Recent Posts

Novi Pazar i dalje u KLS

Još jedno mesto Srbiji u ABA ligi sačuvalo je Pazarce u domaćoj eliti, iako su…

9 hours ago

Lekić čestitao Uskrs

Lekić čestitao Uskrs

16 hours ago

Vaskršnja čestitka zamenika gradonačelnika, Vladimira Marinkovića

Vaskršnja čestitka zamenika gradonačelnika, Vladimira Marinkovića

16 hours ago

Biševac čestitao Uskrs

Biševac čestitao Uskrs

16 hours ago

Slab saobraćaj na putevima

Na autoputevima, prioritetnim i frekventim putnim pravcima jutros gotovo i da nema vozila a u…

16 hours ago

Danas promenljivo oblačno i toplije, temperatura do 27 stepeni

U Srbiji danas promenljivo oblačno sa dužim sunčanim intervalima i toplije, samo je u brdsko-planinskim…

16 hours ago