Društvo

Dan medicinskih sestara obeležen u Novom Pazaru

Udruženje medicinskih sestara, tehničara Doma zdravlja, Opšte bolnice i apoteka iz Novog Pazara, Raške, Sjenice i Tutina  obeležilo je 12.maj Dan medicinskih sestara.  Tim povodom u Domu omladine organizovano je stručno predavanje, a onima, koji su imaju najduže radnog staža u ovoj profesiji uručene su zahvalnice.

Najlepše i najhumanije zanimanje je biti medicinska sestra ili tehničar, ističu dobitnici zahvalnica, koji su priznanje dobilli zbog dugog radnog staža u ovoj profesiji. Oni kažu da su se kroz svoj rad trudili da unaprede svoje znanje i da na adekvatan način pruže zdravatvenu pomoć svim pacijentima.

Kako je istakla predsednica ovog Udruženja Svetlana Komatina, ova organizacija je od svog osnivanja dala značajan doprinos u unapređenju profesije medicinckih sestara, te da je do sada organizovalo niz edukativnih predavanja licenciranih predavača. Time je, kako kaže Komatina, omogućeno  medicinskom osoblju iz Novog Pazara, Sjenice, Tutina i Raške da ne putuju daleko kako bi sakupili dvovoljan broj bodova za obnovu licence.

“Obzirom da imamo formirano udruženje sestara i na taj način obezbeđujemo bodove za edukaciju. Naše sestre su pošteđene velikih putovanja, odlazak iz svog grada, kao i napuštanja radnog mesta, tih 24 boda obezbeđuju u našoj ustanovi. Ova profesija je specifična i to ne može da radi svako, jedino onaj koji voli i koji izabere ovaj poziv da to bude ono što će raditi ceo život.  Svako ko izabere poziv  da bude medicinska sestra mislim d anije napravio pogrešen korak u životu”, rekla je Komatina

Međunarodni dan medicinskih sestara 12.maj obeležava se svake godine

Udruženje medicinskih sestara, tehničara Doma zdravlja, Opšte bolnice i apoteka, osnovano je u martu 2011.godine.

Na Dan medicinskih sestara u Novom Pazaru, uručen esu 42 zahvalnice.

 

Podeli