Kultura

”Muzeji Srbije – 10 dana od 10 do 10”

Muzeji u gostima – tema je ovogodišnje manifestacije “Muzeji Srbije deset dana od 10 do 10”, koja se održava treći put zaredom i počinje sutra. U skladu sa temom, u novopazaraskom Muzeju Ras gostovaće Etnografski muzej iz Beograda sa izložbom ‘’Pisma i tradicije – natpisi na etnografskim motivima’’. Izložba će biti otvorena sutra u 14 h.

Od 11.do 20.maja i vrata novopazarskog Muzeja, od 10 do 10 biće otvorena za sve posetioce. U skladu sa ovogodišnjom temom Muzej Ras će ugostiti Etnografski muzej iz Beograda, dok će novopazarski mzej gostovati Centru za kulturu Gradac u Raški.

‘’Ova manifestacija je prava prilika za sve ljubitelje kulture da posete Muzej; da pogledaju stalnu postavku, ali i gostujuću izložbu iz Beograda’’, a tokom trajanja manifestacije, ulaz je besplatan za sve posetioce’’, rekla je direktorka Muzeja u Novom Pazaru, Milena Rajović.

Zajednička akcija promovisanja nacionalnog kulturnog blaga, kroz manifestaciju ‘’Muzeji Srbije – 10 dana od 10 do 10’’, ove godine okuplja preko 90 ustanova kulture. Tokom trajanja manifestacije obeležiće se Međunarodni dan ali i Nacionalna nedelja muzeja.

S. Lj.

Podeli