Hronika

Zatvoreno 12 kladionica u Novom Pazaru i Tutinu

Zbog organizovanja igara na sreću u neprijavljenim kladionicama i kockarnicama u Novom Pazaru i Tutinu, a bez odobrenja nadležnog organa, Više javno tužilaštvo i policija sproveli su akciju u kojoj je zatvoreno 12 kladionica  i oduzeto preko 70 aparata, televizora i ruleta. Osuđeni za krivična dela neovlašćenog organizovanja igara na sreću i pranja novca su u proteklom periodu, kako je saopšteno,na taj način budžet Srbije oštetili za višemilionski iznos.

Novopazarac Muhamed Starčanin osuđen je na godinu dana zatvora i novčano je kažnjen sa 400.000 dinara zbog neovlašćenog organizovanja igara na sreću i pranja novca. On je danas, kako je saopšteno,  sa Višim javnim tužilaštvom zaključio sporazum o priznanju ovih krivičnih dela, kojim mu je i trajno oduzeta imovina vredna gotovo 900.000 evra.

Više javno tužilaštvo je saopštilo da su Starčaninu oduzeta dva stana u Novom Pazaru, od 73 i 37 kvadrata, te luksuzni automobil Mercedes čija vrednost se procenjuje na gotovo 100.000 evra, 797.140 dinara, 1.375 evra, 289 poker aparata, devet ruleta, 23 kućišta za računare, 88 televizora, 19 monitora i 20 štampača čija je procenjena vrednost između 800.000 i 900.000 evra.

Više javno tužilaštvo zaključilo je I sporazume o priznanju krivičnog dela neovlašćeno organizovanje igara na sreću u pomaganju sa I.J.  i S.M.  i njima je utvrđena kazna zatvora od po šest meseci, koja se, kako navode u tužilaštvu, neće izvršiti ukoliko u roku od godinu dana ne izvrše novo krivično delo.

 

Podeli