Društvo

Konkurs za upis dece u vrtiće u toku

Predškolska ustanova “Mladost” iz Novog Pazara raspisala je konkurs za upis dece u celodnevni i poludnevni boravak za 2017/2018 godinu.

Roditelji uveliko podnose dokumentaciju i nadaju se da će ispuniti sve uslove kako bi dete upisali u vrtić.Za decu koja prvi put konkurišu potrebna je sledeće dokumentacija:

– Popunjena prijava na obrascu koji se dobija kod referenta ustanove;

–  Dokaz o radnom statusu roditelja (protokolisana I overena potvrda poslodavca). Ukoliko su roditelji studenti ili jedno od njih dvoje potrebna je overena potvrda sa fakulteta;

–  Potvrdu o proseku neto zarada za poslednja tri meseca ( za mesece za koje je isplaćen lični dohodak )

–  Za decu samohranih roditelja dostavlja se uverenje o kućnoj zajednici ili druga dokumentacija koja ukazuje na status samohranosti

Navedena dokumentacija dostavlja se referentu ustanove u objektu “Mladost” Lug broj 1.Ukoliko dokumentacija ne bude potpuna roditelji će biti obavešteni u kom periodu će moći da izvrše dopunu.

Upis dece u poludnevni pripremni predškolski program u trajanju od četiri sata vršiće se od 1.juna ove godine I to za uzrast od 5 ipo godina do polaska u osnovnu školu,tj za decu rođenu od 01.03.2011. do 28.02.2012.god.Upis će se vršiti po sledećem rasporedu:

–  u DV”Mladost” za prvu I drugu smenu od 08-19h

–  u DV”Naše dete” i “Pčelica” od 07-14h

–  u DV”Dečija radost” od 09-16h

–  u DV”Abu Dabi” od 07-14h

Za prostore vcan sedišta ustanove ( pri školama) dokumenta se dostavljaju vaspitačima u grupama pri školama

Iz vrtića napominju da ukoliko se dete ne može rasporediti u vaspitnu grupu ili u terminu ili kod vaspitača za koje su se roditelji izjasnili pri upisu,isto ćče biti raspoređeno u vaspitnu grupu kod vaspitača u skladu sa sa odlukom komisije ua upis.Pri upisu je obavezno prisustvo deteta.

 

B . B .

Podeli