Kultura

Dan otvorenih vrata u biblioteci “Dositej Obradović”

Povodom Dana Evrope, Narodna biblioteka “Dositej Obradović” organizovala je Dan otvorenih vrata o Evropskoj uniji. Učenici Ekonomsko-trgovinske škole bili su u prilici da se informišu o Evropi i Evropskoj uniji, prelistaju EU publikacije i dobiju promotivni materijal i poklone.

Ukupno 28 biblioteka Euteka mreže organizovale su Dan otvorenih vrata o Evropskoj uniji i građani su pozvani da se u svojoj biblioteci informišu o Evropi i Evropskoj uniji, prelistaju EU publikacije i dobiju promotivni materijal i poklone. Biblioteku su tim povodom sa svojom nastavnicom posjetili i đaci Ekonomske škole.

Dio biblioteka će organizovati tribine, radionice, književne večeri i izložbe povodom Dana Evrope kako bi zainteresovanim sugrađanima dali priliku da dobiju više informacija. Teme koje će i narednih dana, tokom maja, a povodom Dana Evrope, biti obrađivane u Euteka bibliotekama su raznovrsne i kreću se od susreta sa mladima i razgovora o studiranju i volontiranju u Evropi, preko izložbi o tome kako funkcioniše Evropska unija, do književnih večeri sa nagrađivanim piscima, debata o evropskim vrijednostima i druge aktivnosti.

A.Ni.

Podeli