Društvo

Akcija „Matura“

U okviru akcije „Matura“, koju sprovode radnici Policijske uprave Novi Pazar, danas je u Medicinskoj školi održano predavanje učenicima o opasnostima euforije proslave završetka školovanja. Pored opasnosti u saobraćaju maturantima su predočene i druge koje se u ovakvim sistuacijama inteziviraju – uzimanje narkotika i alkohola i vršnjačko nasilje.

Predstavnici Pu Novi Pazar iz Odeljenja saobraćajne policije i Službe za suzbijanje narkotika, posetili su danas Medicinsku školu u okviru akcije „Matura“. Poučeni događajima iz predhodnih godina kada su maturanti kolonama automobila prolazili kroz grtad, ponekad konzumirajući i alkohol, policajci su pokušali da im ukažu na sve opasnosti koje nosi takvo ponašanje.

Posle predavanja učenici su počeli da menjaju mišljenje o planiranoj zabavi. Čak razmišljaju i da odustanu od šetnje automobilima. Pogotovu kada seradi poseti drugarima iz susednih gradova.

Akcija „Matura“ biće nastavljena narednih dana i u drugim školama. Već sutra ekipa iz PU Novi Pazar posetiće Turističko-ugostiteljsku školu.

Podeli