Društvo

Ozon kamp Humanost na dar u Gerontološkom centru

U Gerontološkom centru realizuje se  III Međunarodni volonterski kamp „Humanost na dar“. Riječ je o projektu koji sprovode Centar za razvojnu politiku i saradnju, Ministarstvo omladine i sporta i Mladi istraživači Srbije.

Volonterski Ozon kamp III organizovan je na zajedničku inicijativu više partnerskih organizacija sa ciljem promocije humanosti i solidarnosti ka poboljšanju uslova života starijih osoba smještenih u Gerontološkom centru. Aktivnosti volontera iz naše zemlje i gradausmjerene su ka zdravstvenoj nezi i radu sa starijim osobama, održavanju higijene unutar zgrade te uređenju zelenih površina oko doma.Volonteri su tokom trajanja kampa smješteni u slobodnim sobama Gerontološkog centra

Dio slobodnog vremena volonteri su provodili družeći se sa korisnicima. U Gerontološkom centru zadovoljni su samom idejom ali i radom volontera. Volonteri u okviru projekta imaju priliku da se upoznaju i sa kulturno historijskim nasleđem Novog Pazara i okoline te da se druže sa vršnjacima iz ovog grada.

A.Ni.

Podeli