Društvo

Prekid optičkog kabla prema Sjenici

Danas od 11 sati u prekidu je optički tefonski kabal prema Sjenici u mestu Štitari. Ekipa tehničara iz Kraljeva je već na terenu i radi na saniranju oštećenja. Svake godine sa početkom građevinske sezone Telekom pretrpi velike štete zbog radova koji se izvode bez traženja saglasnosti ove kompanije.

Štitare je danas bez telefonske veze jer je došlo do prekida optičkog kabla na 15 kilometru od Novog Pazara prema Sjenici. Zanimljivo je da druga naselja nisu ugrožena mada ovaj optčki vod ide dalje prema Prijepolju.

„ To je tranzitni pravac koji ima zaštitu preko Užica tako da je u ovom trenutku bez signala samo Štitare. Znamo da je prekid na 15 kilometru od Novog Pazara ali još uvek tražimo lokaciju kvara“, kaže Dragan Milojević, šef Službe za mrežu.

Da nevolja bude veća Štitare je ovih dana i bez signala mobilne telefonije. Udar groma oštetio je napajanje bazne stanice Rudine pa su u toku radovi i na ovom objektu.

Sa početkom građevinske sezone počinju inače problemi sa kidanjem telefonskih kablova pa Telekom trpi velike štete. Pretpostavlja se da i je i ovaj prekid kod Štitara posledica nemara građevinara. Završetak radova  na saniranju oštećenja kod Štitara  može i da potraje jer još uvek nije poznato o kakvom se prekidu radi. To će utvrditi ekipa telekomovih optičara koja je stigla iz Kraljeva. (D.J.)

Podeli