DruštvoEkonomija

Posjeta za poljoprivrednike Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu

Zahvaljujući budžetskim sredstvima Grada Novog Pazara i ove godine Međuopštinska unija poljoprivrednih udruženja organizuje posjetu za poljoprivrednike Međunarodnom poljoprivrednom sajmu koji će se održati u Novom Sadu  od 13. do 19. maja.

Predsjednik Međuopštinske unije poljoprivrednika, Ismet Sajtarić  je pozvao sve poljoprivrednike kao i sve zainteresovane da se pridruže ovoj organizovanoj posjeti. Polazak je planiran za 14. maj.

Prije osamdeset godina Međunarodni poljoprivredni sajam je pod kupolama ugostio prve izlagače iz inostranstva – Bugare koji su izlagali živinu, a prije 60 godina, uvršten je u sajmove međunarodnog i opštejugoslovenskog karaktera.

Posljednjih nekoliko godina broj stranih izlagača je u porastu, što najznačajniju priredbu Novosadskog sajma i najveći agrobiznis događaj u ovom dijelu Evrope, potvrđuje kao mjesto susreta ponude i potražnje, domaćih i stranih firmi.

Danas na Poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu proizvode i usluge iz 60 zemalja predstavlja 1.500 izlagača.

Posjetioce očekuje bogata Izložba poljoprivredne mehanizacije, a pripremaju se i Nacionalna izložba stoke i Izložba organske proizvodnje. Međunarodni poslovni susreti omogućiće saradnju preduzetnika i institucija iz različitih krajeva svijeta. U Kongresnom centru Novosadskog sajma, koji obezbjeđuje modernu infrastrukturu biće organizovane promocije, prezentacije, stučni skupovi kao i drugi poslovni događaji.  U pripremi su i novi segmenti, ali i brojni atraktivni sadržaji za posjetioce.

 

Irma Hodžić

Podeli