Društvo

Početak godine sa manje „saobraćajki“

U prva četiri meseca ove godine, na području PU Novi Pazar, smanjen je broj saobraćajnih nezgoda, broj nastradalih lica i materijalna šteta, u odnosu na isti period prošle godine. Stanje bezbednosti saobraćaja ocenjuje se kao veoma povoljno.

To ne znači da je u Novom Pazaru, Sjenici i Tutinu sve u najboljem redu kada je saobraćaj u pitanju, ali ti problemi  manje utiču na ukupnu bezbednost saobraćaja. U vreme prvomajskih prazničnih dana na području PU Novi Pazar dogodile su se tri saobraćajne nezgode raspoređene u sva tri opštinska sedišta. U Tutinu je jedno lice zadobilo teže telesne povrede, dok su dva prošla sa lakšim.U Sjenici su dva lica zadobila lakše povrede, a u Tutinu jedno. A evo kako ova statistika izgleda za prva četiri meseca ove godine.

„Broj saobraćajnih nezgoda je smanjen u odnosu na početak prošle godine. Za prva četiri meseca dogodilo se 112 saobraćajnih nezgoda (44 sa povređenim licima i 68 sa materijalnom štetom). Poginulih nije bilo, u ovom periodu ni ove ni prošle godine“, kaže Vuksan Bogdanović, oficir za kontrolu saobraćaja u OSP PU Novi Pazar.

Uz smanjenje broja saobraćajnih nezgoda smanjen je i broj nastradalih i mateijalna šteta. U ovom periodu  nastradalo je 64 lica od koji 7 sa težim povbredama.

U gradu Novom Pazaru za prva četiri meseca ove godine dogodilo se 80 saobraćajnih nezgoda od kojih 30 sa povređenim licima. Nastradalo je 40 lica od kojih samo četvoro sa težim telesnim povredama.

Podeli