Društvo

U poliklinici Grlica od sada moguće i operacije katarakte

U oftamološkom odjeljenju poliklinike “Grlica” od sada, osim ubičajenih očnih pregleda, građani Novog Pazara mogu dobiti i usluge komplikovanijih operacija kao što su uklanjanje katarakte i liječenje strabizma. Najnovija medicinska oprema iz oblasti očne medicine u ovoj klinici omogućava građanima da jednostavno i u svom gradu liječe očne probleme.

Garađani Novog Pazara i okolnih gradova koji imaju teže probleme sa vidom i očima od sada ne moraju putovati u  Beograd, Kraljevo ili neki od klinčikih centara u inostranstvu da bi izvršili specijalan pregled ili neki komplikovaniji medicinski zahvat.

Osim uobičanih oftamološki pregleda kao što je utvrđivanje dioptrije, mjerenje očnog pritiska, sa najnovijom aparaturom koja uključuje mašinu za operaciju katarakte, operacioni mikroskop i specijalna pomagala, mogući su zahvati poput bušenja suznog kanala, liječenje očnog dna, dijabetsne retinopatije, strabiznma i uklanjanje katarakte, što se, prema riječima mendažera poliklinike, dr Fatmira Birđozlića,  izvodi sa lokalnom anestezijom i traje svega 15 minuta.

”Nove aparate koje smo dobili ne poseduje niko ovdje u regionu. Smatramo da ćemo svojim ulugama mnogo koristiti građanima I olakšati im lečenje”, rekao je Birđozlić.

Za ovu vrstu pregleda i operacija biće angažovani eminentni stručnjaci sa VMA i iz Kliničkog centra u Beogradu, koji će dolaziti u zakazanim danima kako za operacije tako i za redovne preglede djece.

Poliklinika “Grlica” postoji već šest mjeseci i konstantno napreduje u kadrovskom smilu i u smilu nabavke nove opreme. Osim oftamologije, u ovoj poliklinici radi i sluzba ginekologije, zatim interna sluzba sa subspecijalnostima, gastro-enterologija, a operaciona sala, snabdevena dotokom kiseonika i neophodnom opremom, omogćava mnoge druge medicinske usluge.

Podeli