Politika

Vučić pozvao Erdogana da poseti Srbiju

Premijer Srbije Aleksandar Vučić uputio je poziv predsedniku Turske Redžepu Tajipu Erdoganu da poseti Srbiju . On je izrazio želju da odnosi Srbije i Turske budu u usponu, saopštila je Vlada Republike Srbije.
Vučić je poziv Erdoganu uputio “u prijateljskim razgovorima” na sastanku sa ambasadorom Turske u Beogradu Tanžuom Bilgičem.
Kancelarija za saradnju s medijima je saopštila da je Vučić preneo duboku zahvalnost turskim kompanijama koje ulažu u Srbiji, a posebno na pomoći koju su pružile u teškim trenucima.
Na sastanku se govorilo o aktivnostima Turske agencije za saradnju i koordinaciju (TIKA), a Vučić je naglasio da kao premijer daje punu podršku različitim projektima ove agencije, kao što su renoviranje zgrade Višeg suda u Novom Pazaru i rekonstrukcija beogradskog porodilišta u Zvečanskoj ulici.
“Želimo da privučemo još veći broj turskih investitora i organizujemo sastanke sa poslovnim ljudima iz Turske, u cilju izgradnje poverenja onih koji već posluju u našoj zemlji, kao i povećanja obima privredne saradnje”, rekao je Vučić.
Ambasador Bilgič naglasio je da su neophodni dobri odnosi Turske sa Srbijom, kao ključnom zemljom za mir i stabilnost na Balkanu.
On je najavio dolazak novih preduzetnika iz njegove zemlje, koji su spremni da svoje poslovanje prošire u nekim od gradova Srbije.
“I turski predsednik i srpski premijer su snažni lideri koji donose snažne odluke”, rekao je Bilgič.

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić ponovio je poziv turskom predsedniku Erdoganu da poseti Srbiju.

Podeli