Društvo

Renoviranjem odeljenja ginekolozi dobili uslove za sve intervencije

Renoviranjem odeljenja  lekari Ginekološko-akušerskog odeljenja dobili su uslove da u Novom Pazaru rade sve intervencije,  za koje su pacijentkinje slali u veće zdravstvene centre.  Osim toga, Novopazarke i njihove bebe sada imaju bolje uslove za boravak.

Novopazarka Jovana Radović, već drugi put se porađa u novopazarskom ginekološkom odeljenju, kako kaže sada su mnogo bolji uslovi za boravak, te da je odeljenje sada čistije.

”Ovo mi je drugi porođaj. Imala sam prilike da boravim i u pre renoviranja, sada su mnogo bolji uslovi”, rekla je Radovićeva.

Od početka godine ovo odeljenje radi punim kapacitetom, kaže načelnik dr Nedžib Numanović.

Numanović dodaje da od otvaranja odeljenja važe nova pravila, na koje se pacijentkinje navikavaju, a koje imaju za cilj da zaštite majku i bebu od mogućih infekcija. Boravak za porodilje bez komplikacija je samo 48 sati.

“Pre smo obavljali samo hitne ginekološke intervencije. Renoviranjem smo dobili uslove da to sve radimo kod nas na odeljenju da ih ne šaljemo u veće medicinske centre. Cilj nam je da majka i beba izađu odavde bez infekcija, pa smo zabranili posete i unošenje hrane”, rekao je Numanović.

Dvevno se ovde obavi 6 do 7 porođaja, a na mesečnom nivou taj broj je od 190 do 200 . Numanović dodaje da ako se nastavi ovim tempom i u 2017.godini rodiće se preko 2000 beba, te je novopzarasko ginekološko odeljenje i dalje među prvima u Srbiji po broju porođaja.

Podeli