Društvo

Krpljenje rupa na čekanju zbog žalbi učesnika tendera

Dok se dva putarska preduzeća “Novi Pazar –put” i “Složna Braća” iz Nove Varoši nadmeću ko je povoljniji na tenderu, građani trpe udarne rupe. Predstavnici preduzeća u sporu kažu da su preduzeli sve u skladu sa Zakonom.

Iako je Javno preduzeće za uređivanje građevinskog zemljišta tender za sanaciju udarnih rupa dodelio novo-varoškoj  kompaniji “Složna braća”, ugovor još uvek nije potpisan. Radovi nisu počeli  jer je “Novi Pazar – put”, druga kompanija koja se prijavila na tender, podnela žalbu Komisiji za zaštitu prava, jer smatraju da su oštećeni u postupku izbora izvođača radova.

„ Mi smo se pokazali kao iskreni prijatelji ovog grada , te je podnošenje ovog zahteva samo zaštita poslovnih interesa našeg preduzeća. Ovo je borba za dobijanje posla i sve u skladu sa zakonom. Nije lako obezbediti platu za sve radnike“, rekao je tehnički direktor tog preduzeća Sead Mujović.

Međutim, predstavnik preduzeća “Složna braća” iz Nove Varoši, koje je prvobitno dobilo tender Vojkan Purić kaže da je ponuda na tender bila realna, te da  nije bilo mesta  žalbama drugog ponuđača.

„I prošle godine je svojim žalbama preduzeće Novi Pazar-put nanelo štetu gradu i izgubili su 150 miliona dinara za uređenje ulica. Ove godine smo bili jeftiniji od njih za neka dva miliona, ali oni su se opet žalili. Ja sam hteo da odstupim, neka rade oni da građani ne trpe, ali oni su ipak podneli žalbu. Kad potpišem ugovor obećavam da ću za nedelju dana završiti posao“, kaže vlasnik preduzeća „Složna braća“ Vojko Purić.

Podeli