Categories: Društvo

Komisija prihvatila žalbu preduzeća Novi Pazar put zbog potpisa

Zbog neophodnog potpisa u dokumentaciji žalba preduzeća Novi Pazar-put Komisiji za zaštitu prava je prihvaćena i tender je poništen. Direktor javnog preduzeća za uređenje građevinskog zemljišta Seljahudin Muratović objasnio je da su složna braća za sanciju udarnih rupa ponudila mnogo manje novca za izvođenje radova nego Novi Pazar-put.

Da građani trpe najveću štetu zbog ove situacije svesni su i predstavnici lokalne vlasti. Međutim , ističu, u ovakvoj situaciji, nemoguće je bilo šta preduzeti, te dodaju da skoro ne snose nikakvu odgovornost.

„Prvobitna ponuda preduzeća Novi Pazar-put bila negde oko 14 miliona dinara, da bi kada su videli ponudu „ Složne braće“ , dali izmenjenu ponudu, na šta imaju pravo. Kada smo otvorili ponude ona je bila niža bila skoro 4 miliona dinara. Međutim, preduzeće iz Nove Varoši dalo je ponudu od  7.500.000 dinara. Mi smo posumnjali da se radi o neozbiljnoj ponudi, koja ne zavređuje da se razmatra, ali u analizi celokupne dokumentacije ,  mi smo ustanovili da je ta firma u prethodnoj godini, što je bilo dokaz overene situacije iz Priboja, Užice i ostalih gradova u kojima su radili, gde je cena bila 10 % jeftinije nego ovogodišnja ponuda na našem tenderu, pa su nas tako ubedili da je u pitanju ozbiljna ponuda i dodelili smo tender preduzeću iz Nove Varoši.“AD Novi Pazar-put se žalilo Komisiji za zaštitu prava i danas je stigao odgovor da je tender poništen. Bio je neophodan neki potpis, neka to bude njihovo pravo da oni sude po Zakonu. Uplata takse za žalbu je kasnila, što je trebao da bude razlog da se ta njihova žalba ne razmatra, ali oni to nisu cenili. Mi nemamo mogućnost da se žalimo. Pokrenućemo postupak pred upravnim sudom na šta imamo pravo, ali to neće rešiti ovaj naš problem, te molim za strpljenje naše građane“, rekao je Muratović.

Muratović kaže da će raspisati tender za javnu nabavku male vrednosti te se nada da će se ovaj problem rešiti u narednih 10 dana.

Podeli

Sajma Drazanin

Recent Posts

Da li srebro može skinuti zlato sa trona? Cena ovog plemenitog metala najveća u poslednjih 10 godina – i nastavlja rasti

Trend rasta cene zlata na svetskim berzama prati i trend rasta cene srebra. Cena zlata…

5 hours ago

Zaključen birački spisak za predstojeće izbore

Jedinstveni birački spisak za predstojeće lokalne izbore zakazane za 2. jun 2024. godine zaključen je…

5 hours ago

Katarski ministar dobitnik priznanja “Husein paša Boljanić”

Drugog dana zvanične posjete Islamskoj zajednici u Crnoj Gori, katarski ministar za vakufe i islamska…

5 hours ago

STOMAČNI VIRUS HARA SRBIJOM Ovo su simptomi, faze i savet lekara za oporavak: “Za ovom hranim svi posegnu, ali baš to TREBA IZBEGAVATI”

Osećaj netrpeljivosti u stomaku praćeno povraćanjem, mučninom, malaksalošću, a mogućom i temperaturom tegobe su na…

5 hours ago

Pred nama topao i sunčan dan do 28°C: Sutra nova promena vremena

Prvog dana vikenda očekuje nas sunčano i suvo vreme, a najviša temperatura iznosiće 28 stepeni.…

6 hours ago

U HOTELU „BOROVI“ ODRŽAN SAMIT: Američka podsekretarka Elizabet Alen sa mladima

Američka podsekretarka za javnu diplomatiju i javne poslove Elizabet Alen izjavila je danas u hotelu…

22 hours ago