DruštvoPolitika

BNV: Tri konkursa u povodu Dana zastave

Ove godine, u okviru programa obilježavanja Dana bošnjačke nacionalne zastave, BNV raspisalo je 3 nagradna konkursa. Literarni nagradni konkurs koji nosi naziv “Zavičaju, želim da ti kažem.” otvoren je od 19. aprila do 5. maja 2017. godine. Na konkursu mogu učestvovati učenici V, VI, VII i VIII razreda osnovne škole koji pohađaju nastavu na bosanskom jeziku. Rad mora biti na bosanskom jeziku i napisan latiničnim pismom. Prva nagrada je stipendija u iznosu od 60.000 dinara na godišnjem nivou. Druga nagrada je laptop računar, a treća tablet. Nagrade se dodjeljuju u dvije kategorije – za učenike V i VI, i za učenike VII i VIII razreda osnovne škole.

Bošnjačko nacionalno vijeće, po prvi put, raspisuje nagradni konkurs za najbolji slogan kojim se afirmiše bošnjački nacionalni identitet u Sandžaku, te konkurs za najbolji plakat također namijenjen afirmaciji identiteta Bošnjaka Sandžaka. Na konkursima mogu učestvovati sva lica uzrasta od 14 do 30. godina. Konkursi su otvoreni od 22. aprila do 5. maja 2017. godine.
Glasanje na internetu se sprovodi od 6. do 11. maja. U pogledu nagrada, konkursima  za najbolji slogan i plakat predviđa dodjelu po jedne nagrada od strane stručnog žirija BNV i tri nagrade na osnovu internet glasanja.
Na konkursu za najbolji slogan stručni žiri Bošnjačkog nacionalnog vijeća dodijelit smart televizor u vrijednosti do 60.000,00 dinara. Na osnovu internet glasanja na konkursu za najbolji slogan dodijelit će se tri nagrade:

I nagrada –   Stipendija u iznosu od 60.000 dinara na godišnjem nivou
II nagrada –  Laptop računar
III nagrada – Tablet računar

Stručni žiri za konkurs za najbolji plakat dodijelit će DESKTOP RAČUNAR – sa visokim performansama u vrijednosti do 100.000,00 dinara, a na osnovu glasanja na internetu biće dodijeljenje 3 nagrade:

I nagrada –   Stipendija u iznosu od 60.000 dinara na godišnjem nivou
II nagrada –  Laptop računar
III nagrada – Tablet računar

Isti autor ne može biti istovremeno dobitnik nagrade Stručnog žirija i dobitnik nagrade za broj glasova na internetu. Konkursi su izvanredna prilika za mlade, da pokažu svoju kreativnosti a da pritom osvoje vrijedne nagrade. Sve detaljne informacije dostupne su na sajtu i zvaničnoj Facebook stranici Vijeća.

Podeli