Politika

SKOPLJE // UŽIVO

Nakon izbora poslanika DUI za predsjednika skupštine, aktivisti VMRO DPMNE počeli su sa demonstracijama, nakon čega su upali u Sobranje . Kako javlja Balkan medija grupa, povređen je Zoran Zaev I još 11 poslanika . Predsednik Makedonije Đorđe Ivanov pozvao je građane na mir, a lidere stranaka na konsultacije.

23.05h Kako protesti u Skoplju koje je pokrenula grupa ,,Za zajedničku Makedoniju,, postaju sve masovniji, počela je evakuacija novinara koji su prije par sati napadnti I zatočeni unutar Sobranja, saznaje RTVNP.

23:00h Ispred makedonskog parlamenta povređeno je više policajaca, a unutar Sobranja su povrijeđeni I zarobljeni novinari. MUP je pozvao građane da pomognu medicinskim ekipama I građanima, tako što će propustati vozila hitne pomoći.

22:30h Kako javlja Balkan medija grupa,nestanci struje I ometači signala paralisali su novinarske ekipe koje su na terenu, te je slanje izvještaja linkom ili telefonom otežano.

23:38h U neredima u Skoplju među povrijeđenim se nalazi se i albanski zastupnik Zijadin Sela. Protesti protiču uz zvuke bombi I pjevanje makedonske himne.

23:45h Pozive na uzdržanost uputili su generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg, potpredsjednice Evropske komisije Federice Mogherini, komesara za proširenje Evropske unije Johannesa Hahna, Premijer Albanije i predsednik Parlamenta, Edi Rama i Ilir Meta

Galib Gicić

Podeli