Sport

Ziljkić: Dobar ritam na Zlatiboru

Atletičari Novog Pazara nalaze se u završnoj fazi reprezentativnih priprema na Zlatiboru, kojima od pre nekoliko dana prisustvuju i mlađi članovi tog uspešnog kolektiva.

“Ovde smo tri sedmice, dobro treniramo i vreme nas je poslužilo. Od nedelje su tu i Adem Zilkić, Amel Džakovac, Lidija Petrović, Amra Terzić, Hamza Hanić, Saima Murić, Vanja Petrović, Vahid Gicić, Džemal Hasanović i Lenka Nikolić”, rekao je član novopazarskog trenerskog tima Ermin Ziljkić.

Osim na Zlatiboru, atletičari povremeno treniraju i na stadionu u Užicu, a Ziljkić je ocenio da su rezultati već vidljivi.

“Naši najbolji takmičari dobro su iskoristili dosadašnji pripremni ciklus. Posebno je značajan rezultat koji Teodora Simović ostvarila osvajanjem drugog mesta na Beogradskom maratonu. Tih 2:41,45 predstavljaju olimpijsku normu”, naveo je Ziljkić.

Novopazarce u narednom periodu očekuje nekoliko takmičenja, a u prvom planu je početak sezone na stazi.

“Ostajemo na Zlatiboru do subote, a onda sledi završnica Kros lige centralne Srbije u Požarevcu. Na Prvomajskom mitingu u Baru trebalo bi da na 800 metara nastupi Amela Terzić, Elzana Bibića i Amela Džakovca očekuje 1.500 metara u muškoj, a Amru Terzić u ženskoj konkurenciji. Moguće je da ‘padnu’ i neke norme”, kazao je Ziljkić.

M. Minić

Podeli