Društvo

Prljavo i čisto nisu isto

Iz Odjeljenja za zaštitu životne sredine Gradske uprave apeluju na sve građane da nakon boravka u prirodi za vrijeme prvomajskih praznika vode računa o životnoj sredini i iza sebe ne ostavljaju smeće. Podsjećaju takođe i na veliki broj šumskih požara koji su se događali tokom 1. maja, pa upozoravaju na opasnost paljenja smeća i niskog rastinja tokom izleta.

Mnogi Novopazarci iskoristiće sunčane dane, i prvomajske praznike tradicionalno provesti na nekom obližnjem izletištu. Idealna i sve ređa prilika da se okupe porodica i prijatelji, koji nakon prijatnog druženja za sobom često ostave gomile smeća.

„Želim svim građanima da se lepo odmore u predstojećim prazničnim danima a potom i da ih podsjetim da je važno da čuvaju životnu sredinu i ne ostavljaju smeće nakon izleta. Molim ih da smeće pokupe, te da ga odlože u prvi kontejner“, rekla je zamjenica načelnika Odjeljenja za zaštitu životne sredine Malića Plojović.

Nizom manifestacija baš za prvomajske praznike ljudi širom planete ujedinjeno će djelovati kako bi obezbjedili čistiju, zeleniju i sjajniju budućnost za sebe i buduće generacije.

A.Ni.

Podeli