Kultura

Godišnji koncert Muzičke škole

Tradicionalnim godišnjim koncertom, Muzička škola ”Stevan Mokranjac” obeležila je svoj dan. U prepunoj koncertnoj dvorani novopazarskog Kulturnog centra, najmlađi osnovci su i ove godine bili u prilici da čuju talentovane i višestruko nagrađivane izvođače, koji se vredno pripremaju za osvajanje novih nagrada na predstojećim takmičenjima ovog proleća.

Za najtalentovanije učenike Muzičke škole, učesnike koncerta, ovo je bila još jedna prilika da svojom izvedbom ‘’ožive’’dela poznatih klasika aIi i da najmlađim sugrađanima otkriju čari klasičnog muzičkog izraza. Osim poznatih dela Đulijanija, Skarlatija, Čajkovskog, Šuberta, Mokranjca, na proslavi Dana škole, bilo je i drugih žanrova.

Direktorka Muzičke škole ‘’Stevan Mokranjac’’, Slavica Mojsilović izrazila je zadovoljstvo brojem prisutnih osnovaca na koncertu i najavila da će se testiranje učenika za upis u Muzičku školu održati od 22.do 26.maja. A najbolji učenici ove škole, očekivano uspešno, predstavljaće svoju školu i svoj grad 9.maja na Festivalu muzičkih i baletskih škola u Zrenjaninu.

S.Lj.

Podeli