Društvo

Gard Novi Pazar raspisao tender za pružanje socijalne usluge

Grad Novi Pazar je danas 25. aprila, raspisao tender za pružanje socijalnih usluga. Javni poziv traje 10 dana, nakon toga biće otvorene ponude i kako je istako član Gradskog veća za socijalna pitanja Fevzija Murić početkom maja biće potpisani ugovori sa izabranim pružaocima usluga.

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja dodelio je Novom Pazaru 23 miliona 944 hiljade 702 dinara iz namenskih transfera u socijalnoj zaštiti istako je član Gradskog veća zadužen za zdrastvo i socijalna pitanja Fevzija Murić. Tim povodom Grad je raspisao javni poziv za pružaoca socijalnih usluga.

„Odlučili smo se za 6 usluga socijalne zaštite koje ćemo pružati u našem gradu u narednom periodu tj. do 31. decembra. To su pre svega usluga za pomoć za stara i odrasla lica ili poznatije gerento pomoć u kući, druga usluga je pomoć za decu sa smetnjama u razvoju, takođe pomoć u kući, treća usluga je svetodavno-terapeutsko-socijalno edukativna usluga, četvrta je dnevni boravak za osobe sa smetnjama u razvoju i još dve usluge koje su vezane za naše mališane personalni asistent i lični pratilac. To su usluge koje će se pružati učenicima osnovnih i srednjih škola“, istako je Murić.

Svi zainteresovani pružaoci usluga moraju ispuniti sve uslove naznačene u konkursnoj dokumentaciji, odnosno, prema rečima Murića moraju imati akreditovane programe, obučen kadar i licence.

„Nadamo se da ćemo u ovoj oblasti u 2017. godini napraviti pomak napred i da ćemo stvoriti ustanovu za pružanje socijalnih usluga a ne da ovako idemo pojedinačno sa tenderima i organizacijama“, dodao je Murić.

Zakonom određeno vreme trajanja konkursa je 10 dana od raspisivanja. Nakon toga donosi se odluka i izabrani pružaoci usluga prema rečima Murića potpisaće ugovor početkom maja.

Alma A.

 

Podeli