DruštvoVesti

Podrška USAID-a značajna za privrednike

Na “Poslovnim susretima i mini sajmu start up kompanija ” održanim u novopazarskom Kulturnom centru predstavile su se preduzeća iz cele Srbije. Jedan od razloga za organizovanje susreta je da se privrednicima omogući da razmene iskustva i da nađu nove partnere u poslu. Mini sajam start up kompanija” je izložbeno –prodajnog karaktera, pa su mogućnosti da već prvog dana vide i probaju neke od izloženih proizvoda imali i zainteresovani građani.

U bašti Doma omladine, održan je sajam, gde je preko 60 kompanija, obuhvaćenih projektom “Podrška razvoju malih i srednjih preduzeća” predstavilo svoje proizvode. Prema njihovim rečima sredstva od USAID-a su od velikog značaja za njih.

U Kulturnom centri preko 200 privrednika iz cele zemlje obavili su poslovne susrete na kojima su mogli da razmene iskustva, ali i sklope nove poslove.

Učesnici Poslovnih susreta kažu da su ovakvi sastanci od velikog značaja za unapređenje njihovog biznisa.

Sajam traje i 25.aprila i prlika je za predstavljanje proizvođača agro, modne i lake industrije.

U okviru ovog projketa održana je i panel diskusija, gde su predstavljeni programi Razvojne agencije Srbije, koji traju do 5.maja ove godine.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac je prethodno održao sastanak sa gostima, koji su danas boravili u Novom Pazaru.

Podeli