PolitikaVesti

Unapređenje saradnje Novog Pazara i bratskog Sarajeva

„Politika grada Novog Pazara zasnovana je na negovanju i uspostavljanju prijateljskih i bratskih odnosa sa narodima, ustanovama i gradovima. Samo takvom politikom grad i njegovi građani mogu prosperirati“, rekao je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac nakon sastanka sa delegacijom Sarajeva koju je predvodio gradonačelnik prestonice Bosne i Hercegoivine.

Prvi čovjek bratskog grada Sarajeva, Abdulah Skaka sa saradnicima prisustvovao je svečanosti povodom obilježavanja Dana grada. Nakon sastanka sa gradonačelnikom Biševcem i njegovim saradnicima ponovio je da je jako važno imati dobre odnose između Srbije i Bosne, a da su Novi Pazar i Sarajevo bratski gradovi, koji doprinose saradnji dvije zemlje.

“Cilj Sarajeva su dobri odnosi sa zemljama u regionu, pogotovo Srbijom, a samim tim i sa gradovima u ovoj zemlji. Mi sa Novim Pazarom imamo potpisan protokol o saradnji i nadam se da će iz njega proisteći kvalitetne stvari”, rekao je Skaka.

Gradonačelnik Nihat Biševac zahvalio je gostima što su dolaskom ukazali čast gradu Novom Pazaru i njegovim građanima, a da je njegova obaveza, kao i gradonačelnika Sarajeva, da za dobro naroda i dvije prijateljske zemlje rade na konkretizaciji i unapređenju saradnje.

“Politika Novog Pazara je da stvara prijatelje, kako u našoj zemlji, tako i inostranstvu. Razgovarali smo o saradnji u oblasti kulture i sporta, spremili smo i konkretne projekte i nadamo se da ćemo ih realizovati”, kazao je Biševac.

Delegacija Novog Pazara predvođena gradonačelnikom Biševcem boravila je istim povodom u Sarajevu početkom aprila, kada je naš bratski grad proslavljao 555. godišnjicu postojanja.

A.Ni.

Podeli