Sport

PRLZ: Derbi u Kragujevcu za kraj sezone (subota, 18.00)

Košarkaši Novog Pazara igraće sutra protiv Radničkog u Kragujevca, u derbiju poslednjeg 26. kola Prve regionalne lige Zapad, a trener gostujućeg tima Slađan Ivić rekao je da veruje da njegova ekipa može da ostvari osmu uzastopnu pobedu, ali i da drugačiji ishod ne bi predstavljao iznenađenje.

“Očekivalo se da će ovaj duel odlučivati o prvaku, ali u igri je drugo mesto i to nije beznačajno. Malo slabije smo trenirali, zdravstveni bilten nije najbolji, ali to nije opravdanje. Momci treniraju i bilo je zadovoljstvo raditi sa njima. Napravili smo veliki rezultat, iako možda neko misli drugačije. Idemo da odigramo maksimalno, a ovaj tim je u nekim utakmicama pokazao da u njega treba verovati”, rekao je Ivić.

Novi Pazar je drugi na tabeli sa 46 bodova, bod više ima vodeći Klik iz Arilja, dok je Radnički na trećem mestu sa 45 bodova. Slede Zlatar iz Nove Varoši sa 44, čačanski Železnicar sa 43, Priboj sa 39 i prijepoljski Mileševac sa 38 bodova.

“I Radnički, sa mladim trenerom, želi pobedu za kraj sezone. Potrebno je da imamo dobar pristup, igrači shvataju ozbiljnost situacije. Očekivali smo da ćemo mojim dolaskom krenuti ka prvom mestu, bili smo blizu, a tako daleko. Ostali smo, ipak, bez dva igrača. Klub zaslužuje više, ali mora se postaviti dobar temelj. Sa mnom ili bez mene, Novi Pazar treba da za tri ili četiri godine igra u elitnom rangu”, zaključio je Ivić.

Utakmica između Radničkog i Novog Pazara igraće se u subotu od 18 časova u Hali Jezero.

U ovom kolu, Priboj će večeras od 19.00 biti domaćin Šapcu, a ratinski Polet će u Kraljevu sutra od 14 časova dočekati ekipu Mileševca. U subotu od 19.00 snage će odmeriti Zlatar i Prva petoletka iz Trstenika, a pola sata kasnije počeće meč Klik – Železničar.

M. Minić

Podeli