Nabavka mehanizacije i opreme za poljoprivrednike

Poljoprivredna stručna i savetodavna služba predstavila je poljoprivrednicima četiri pravilnika Ministarstva za poljoprivredu i zaštitu životne sredine, koji se odnose na 2017. godinu. Jedan od najvažnijih je Pravilnik za nabavku poljoprivredne mehanizcije, opreme i priplodnih grla.

Poljoprivredna stručna i savetodavna služba, Unija udruženja poljoprivrednika i Grad Novi Pazar pomoći će poljoprivrednicima da ostvare svoja prava u oblasti subvencija Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine koja se odnose na nabavku poljoprivredne mehanizacije, opreme i priplodnih grla.

Ministarstvo je utvrdilo i rokove za konkurisanje. Za mehanizaciju i priplodna grla to je  1. jul, dok za sisteme za mužu i drugu opremu rok je 15. oktobar ove godine.

Ove godine insistirano je i na subvencionisanju kupovine motokultivatora kao veoma pogodnih za brdsko planinska područja pa će ih poljoprivrednici dobiti pod veoma povoljnim uslovima. Za sve dodatne informacije zainteresovani treba da se jave Poljopriverdnoj stručnoj i savetodavnoj službi u Novom Pazaru.

 

Podeli