Milovanović: Poštujem Rad, ali nemaju šta da traže u Novom Pazaru

Trener Novog Pazara Neško Milovanović rekao je danas da Rad ima kvalitenu ekipu, ali da njegovi igrači ne smeju da se plaše i da iz predstojeće utakmice 32. kola Super lige Srbije, odnosno drugog kola plej-auta, moraju pokušati da izađu kao pobednici.

“Znamo da su izgubili od Borca (1:2) i to je možda bilo iznenađenje. Rad je dobra, iskusna i kompaktna ekipa, ali ne smemo se plašiti. Protiv Bačke, kada je Pazar primio drugi gol, 10 igrača je spustilo glave, kao da je izgubljen meč. Setite se finala Lige šampiona iz 2005. godine između Milana i Liverpula i ko je vodio 3:0, a ko je osvojio trofej. Mi smo daleko od Lige šampiona, ali znači nam svaki bod”, rekao je Milovanović.

Rad je na 11. mestu u Super ligi Srbije, odnosno trećem u plej-aut grupi od osam timova i ima 18 bodova, dok je Novi Pazar poslednji sa 10.

“Rad ima dosta dobrih pojedinaca, obratićemo pažnju na njih i pokušati da ih iznenadimo. Nije to neka nepoznanica, pa da razmišljamo previše o njima, već moramo vratiti nešto po čemu je Novi Pazar bio prepoznatljiv. Ne smemo gubiti bodove kući i to igrači moraju da shvate. Klub koji je imao 10 ili 12 hiljada ljudi na tribinama, ne sme da spadne na hiljadu ili dve. Za to su zaslužni igrači, oni su oterali navijače”, istakao je Milovanović.

“Jedino što mogu da obećam je da će svi dati maksimum. Takođe, neću se mnogo baviti rivalom. Mlad sam trener, pun energije i entuzijazma. Poštujem Rad, ali nemaju šta da traže na našem stadionu”, dodao je on.

Novi trener Pazaraca otkrio je da u glavi ima tim, najavio je da neće menjati formaciju, ali i da će izvršiti dve ili tri promene u startnoj postavi.

“Formacija se menja kada dođe novi trener u pripremnom periodu. Ako bih to uradio, možda bismo pobedili 5:0, možda i izgubili. Promeniću, ipak, dvojicu ili trojicu startera. Ima tu nekih koji nisu bili ni među 18 kandidata za tim, a svi su nam potrebni. Trebamo iskusne igrače, spremne da pruže maksimum, a u Bačkoj Palanci sam video neke koji su me oduševili”, naveo je Milovanović.

On nije želeo da komentariše rezultate prvog kola plej-auta, ali priznao je da je bilo iznenađenja.

“Za divno čudo, bilo je neočekivanih rezultata”, ocenio je Milovanović.

Fudbalska utakmica između Novog Pazara i Rada igraće se sutra od 17.00 na Gradskom stadionu.

M. Minić

Podeli