Društvo

Izviđači Sandžaka otputovali za Čanakale

Na godišnjicu bitke na Čanakalama u Turskoj jutros je krenulo više od 50 izviđača odreda “Sandžak” iz Novog Pazara.U tamošnjem kampu boraviće 5 dana.

Emina Eminovoć,član Odreda izviđača Sandžaka već peti put za redom odlazi na godišnjicu bitke na Čanakalama u Turskoj gde je u borbi za oslobođanje Turske poginulo 20.000 Bošnjaka iz ovih krajeva.Izviđački kamp trajaće pet dana gde će se pored planiranih obaveza koje će uspešno obaviti,kako Emina kaže,družiti i upoznati sa izviđačima iz raznih delova sveta.

„Proučićemo tamo za sve poginule šehide El-fatihu što je za nas veoma bitan čin a onda ćemo ispunjavati sve obaveze koje su planirane za tih pet dana” kazala je Emina i dodala da je druženje u kampu veoma lepo iskustvo kao i upoznavanje sa izviđačima koji dolaze iz svih krajeva sveta.

Starešina Odreda “Sandžak” Nedžad Eminović ponosan je što je odlazak izviđača iz Novog Pazara na Čanakale već postao tradicija.On je kazao da je ovaj odred jedini iz Evrope koji boravi u kampu pod nazivom “Dedice ja ti doazim”.

U petodnevnom kampu izviđači iz ovog kraja imaće priliku da se upoznaju sa svim kulturno-istorijskim znamenitostima a posetiće i ostrvo Galipolje gde se bitka i održala.

B . B .

Podeli