Društvo

Čišćenje grada nakon praznika

Nakon prazničnih dežurstava, Gradska čistoća će intenzivnije raditi na odvoženju smeća tokom vikenda. Planirano je da ekipe dođu i do svih perifernih naselja, kako bi se stekli uslovi da se već od naredne nedelje nastavi redovan režim rada. Kako je najavljeno, sutra će se realizovati i akcija čišćenja Jevrejskog groblja.

Ekipe Gradske čistoće stićiće sutra do Bukreša, Narodnog fronta i svih onih naselja koja su tokom praznika, zbog redukovanog režima rada, bila zapostavljena. Kada je u pitanju održavanje higijene grada, kako najavljuje tehnički direktor JKP ”Gradska čistoća”, Dino Skenderović, redovno stanje očekuje se od ponedeljka.

I poslovi na uređenju grada, zbog aktuelnih vremenskih uslova, biće nastavljeni naredne nedelje – kaže Skenderović – a radnici Zelenila, zajedno sa sektorom Čistoća, učestvovaće u akciji čišćenja Jevrejskog groblja, koja će se realizovati sutra.

Akcija čišćenja Jvrejskog groblja sprovodi se u okviru projekta ”Očisti i upoznaj svoj Novi Pazar”, koji realizuje lokalno Udruženje građana Reper uz podršku Ambasade Australije. Osim Jevrejskog, planirano je čišćenje i uređenje Malog groblja, prostora oko rano vizantijske bazilike u Novopazarskoj Banji, Gradine u Postenju i Trgovišta na Pazarištu. Projekat ima cilj da podigne svest mladih o značaju očuvanja životne sredine, s posebnim akcentom na čuvanje lokaliteta od kulturno-istorijskog značaja za Novi Pazar.

S. Lj.

Podeli