Društvo

Najmlađi sugrađani glavni akteri proslave povodom Dana grada

Obeležavanje 20. Aprila, Dana Novog Pazara u znaku je brojnih aktivnosti. Povodom rođendana grada, lokalna samouprava obezbedila je veći broj posuda za otpad, koje su postavljene na nekoliko lokacija. Cilj je da grad bude čist i sređen, a i da se građanima pošalje poruka da vode računa o zaštiti životne sredine.

Ovaj deo grada je najfrekventiniji, zato smo odlučili da upravo postavimo ovde posude za odlaganje smeća. Apelujemo na građane da vode računa o čistoći ovog grada“, rekao je ispred odeljenja za zaštitu životne sredine Ivan Milanović.

Posude za odlaganje otpada postavljali su radnici JKP „Gradska čistoća“.

Najboljim đacima lokalnih škola gradonačelnik Novog Pazra Nihat Biševac podelio je knjige. Za decu je organizovan i maskembal, takmičenje u atletici,  a u SSH “ Pendik” će se u okviru centralne manifestacije predstaviti pobednici ovogodišnjeg Festivala stvaralaštva mladih, koje će biti upriličeno ou 19:30h.

Nešto ranije,od 18 sati, ambassador Turske u Srbiji, uručiće u fgoajeu Kulturnog centra nagrade u okviru takmičenja u spremanju hrane, simbolično nazvanog “Turska sofra”, jer su se vešti kulinari nadmetali u spremanju turskih specijaliteta

Novi Pazar se prvi put pominje 20. aprila 1461. godine u  spisima jednog  dubrovačkog dokumenta. Osnivač grada je  turski vojskovođa Isa-beg Isaković , koji je kako se smatra, osnovao Sarajevo, Skoplje i Šabac.

Ovogodišnje obeležavanje Dana  grada  počelo je 15.aprila i do sada su organizovane brojne edukativne, sportke i kulturno-zabavne manifestacije.

www.novipazar.rs

Podeli