Sport

Kanita i Dženis najbrže do zvezda

Učenik Osnovne škole “Desanka Maksimović” Dženis Totić i Kanita Brahić iz Osnovne škole “Vuk Karadžić” pobednici su atletske manifestacije “Brzinom do zvezda”, čije je današnje finale održano u čast Dana grada, a u kojoj su se takmičili učenici trećih i četvrtih razreda osnovnih škola.

“Više od mesec trajala su testiranja oko 2.300 od ukupno 2.500 osnovaca iz trećih i četvrtih razreda, a u finalu je učestvovalo više od 100 dečaka i devojčica. Ovo takmičenje iz kojeg crpimo talente”, rekao je trener Atletskog kluba Novi Pazar Ermin Ziljkić.

Drugo mesto u muškoj konkurenciji pripalo je Huseinu Koraću iz Osnovne škole “Ćamil Sijarić”, a treće Rejhanu Ejupiju iz Osnovne škole “Rifat Burdžović Tršo”.

Kod devojčica, druga je bila Imana Ćosović iz Osnovne škole Bratstvo, a treća Anja Kostić iz Osnovne škole “Rifat Burdžović Tršo”.

Organizatori ove manifestacije, desete po redu, bili su Sportski savez Novog Pazara i Atletski klub Novi Pazar, pod pokroviteljstvom ovdašnjeg preduzeća Ikan kompani.

“Bilo je prelepo, iako su vremenski uslovi prebacili ovo takmičenje sa Rekreacionog centra u Halu sportova. Najvažnije je da je bilo mnogo dece, da su svi zadovoljni i da su najbolji pobedili”, rekla je Emka Bugarić iz gradskog Sportskog saveza.

Ekipno, slavili su dečaci iz Osnovne škole “Desanka Maksimović” i devojčice iz Osnovne škole “Rifat Burdžović Tršo”.

M. Minić

Podeli