Sport

Cvetanović: Utakmica u Blacu odlučuje o opstanku

Klub malog fudbala Novi Pazar igraće sutra protiv Jastrepca u Blacu u 20. kolu Prve futsal lige, a trener gostujućeg tima Vladan Cvetanović ocenio je da su u toj utakmici, koja direktno odlučuje o opstanku u elitnom takmičenju, šanse izjednačene.

“I mi i domaćin znamo šta ovaj meč nosi. Jedna je utakmica, igraće se pred punim tribinama, a bojim se da bi nas poraz odveo u Drugu ligu. Velike su šanse da ni 27 bodova na kraju neće biti dovoljno za opstanak, a razlog su neke radnje iza kulisa”, rekao je Cvetanović.

Novi Pazar je trenutno peti na tabeli sa 24 boda, Jastrebac je osmi sa bodom manje, dok devetoplasirana Nova Pazova, koja je u zoni ispadanja, ima 21 bod.

Meč između Jastrepca i Novog Pazara igraće se u petak od 20 časova u Blacu.

“Gotovo celo prvenstvo bili smo ‘ispod crte’, ali došli smo u situaciju da sami odlučujemo o svojoj sudbini”, kazao je Cvetanović.

Novi Pazar je ove sedmice izborio plasman u finale Futsal kupa Srbije, pobedivši FON u Beogradu sa 8:1. Mesec dana ranije, FON je u prvenstvu slavio kao domaćin protiv Novopazaraca identičnim rezultatom.
“Forma mojih igrača je u uzlaznoj liniji. Na prethodnoj utakmici u Beogradu nismo bili kompletni, što je dovelo do poraza od 1:8. Tempirali smo formu za završnicu sezone i stvari se polako poklapaju”, naveo je Cvetanović.

Novopazarci će se za trofej u Futsal kupu Srbije boriti sa Ekonomcem, a taj duel na programu je 9. maja u Požarevcu.

“Odlučuje jedna utakmica, ali Ekonomac je favorit, kao i uvek. Napravili smo istorijski uspeh i verujem da će to pozitivno uticati na status futsala u Novom Pazaru”, rekao je Vladan Cvetanović.

M. Minić

Podeli