Društvo

Zbog niskih temperatura produžena grejna sezona

Grejna sezona u Novom Pazaru zvanično je završena u subotu 15. aprila, ali će zbog veoma niskih temperatura za ovo doba godine radijatori ostati topli i narednih dana.

Zbog najavljenih niskih temperature koje će potrajati narednih dana grejna sezona u Novom Pazaru produžena je do daljnjeg. Direktor Gradske toplane Dejan Nićiforović kaže da je rukovodstvo ovog javnog prerduzeća odlučilo da grijanje bude produženo još najmanje nedjelju dana, i nakon zvaničnog završetka grejne sezone, tako da će svi kosrisnici biti grejani narednih par dana.

On navodi da će, sudeći po prognozi meteorologa, grijanja biti tokom cijelog dana. “Od danas pa do sledeće nedjelje grijaćemo uglavnom tokom cijelog dana. Pratićemo dnevne temperature, pa grijanja možda bude ili samo ujutru ili uveče”, rekao je Nićiforović.

Grejna sezona zvanično je završena 15. aprila, a u novom Pazaru je ove godine počela na vrijeme. Prvi put ove godine stanovi su grejani skoro 24 časa u danima velikih minusa. Grijanje nije prekidano nekoliko dana u novembru i decembru, a naročito u januaru, kada je zabilježena i najveća potrošnja.

Nićiforović kaže da većih primedbi korisnika nije bilo, tako da je zadovojan kako je protekla ovogodišnja grejna sezona. Očekuje u narednim danima i izmirenje obaveza, obzirom na kvalitetnu grejnu sezonu naplata je morala biti veća, zaključio je direktor Gradske toplane Dejan Nićiforović.

A.Ni.

Podeli