DruštvoKultura

“Pazar na dar”

Turistička organizacija Novi Pazar u čast Dana grada realizovala je manifestaciju “Pazar na dar”. Na štandovima koje je proizvođačima besplatno ustupila Turistička organizacija našli su se ručno rađeni proizvodi karakteristični za naše podneblje.

Uprkos lošim vremenskim uslovima, sa pravom se može reći da je, imajući u vidu veliki broj izlagača i posjetilaca, prva manifestacija “Pazar na dar” koju je realizovala novopazarska Turistička organizacija uspješno sprovedena.

“Plan je bio da štandovi na šetalištu kod Sebilja budu postavljeni danima, da svi Novopazarci i gosti našeg grada mogu da se kroz ručno rađene proizvode upoznaju sa kulturom i tradicijom ovog naroda. Zahvaljujemo se Školi za dizajn tekstila i kože, Pazarnici, Bazaru rukotvorina, Unikatnim ručnim radovima i svima koji su uzeli aktivno učešće u pomenutoj manifestaciji”, rekla je direktorka Turističke organizacije Novi Pazar Ljiljana Lešević.

Cilj manifestacije bio je promovisanje unikatnih radova, suvenira i proizvoda domaće radinosti karakterističnih za ove krajeve.

A.Ni.

Podeli