Kultura

Godišnja izložba SULU

U galeriji Multimedijalnog centra u četvrtak će biti otvorena godišnja izložba Sandžačkog udruženja likovnih umjetnika. Radove će izložiti 25 autora, članova ovog udurženja, koji će likovnu pobliku upoznati sa stvaralaštvom u poslednjih godinu dana. Ovo je jedna u nizu kulturnih manifestacija kojima će se obilježiti Dan grada.

Riječ je o naznačajnijoj izložbi koja na najbolji način prezentuje aktuelnu sandžačku likovnu scenu. Mnogi od autora su porijeklom iz nekog od gradova u Sandžaku, ali žive i stvaraju u svjetskim umjetničkim centrima. Sandžačko udruženje likovnih umjetnika ima oko 70 umjetnika, kako akdemskih profesora, tako i ljudi koji se profesionalno bave umjetnošću, u galeriji će biti izloženi odbrani radovi 25 autora. Izložba će biti otvorena u 20 časova.

Radovi sa godišnje izložbe SULU biće u glariji za sve posjetioce u naredne dvije nedjelje po otvranju.

Ovo je samo jedna od kulturnih manifestacija kojima će biti obilježen rođendan grada. U 12 u okviru dvoršita PU “Mladost” održaće se se dječji maskenbal, a u istom terminu u “Hali sportova”  kod škole Vuk Karadžić takmičenje u atletici, dok će u 19:30h u Hali “Pendik” biti održana revija pobjednika Festivala stvaralaštva mladih.

Podeli