Sport

Revijalna trka povodom Dana Grada

Povodom obeležavanja 556 godišnjice Novog Pazara, Sportski savez uzeo je učešće u organizovanju svih sportskih aktivnosti. U nedelju jedna od manifestacija bila je i revijalna vožnja sportskih vozila kroz naš grad. Učešće su uzeli klub Sandžak off road i Auto-moto klub Novi Pazar.

Revijalna vožnja kroz grad još jedna je u nizu manifestacija koja se održala povodom obeležavanja dana Grada. Klub Sandžak off road jedan je od učesnika ove vožnje.

„Prvo da čestitam građanima dan grada. Mi smo uzeli učešće ali i da malo izložimo svoja vozila. Revijalna vožnja je danas i zajedno sa našim kolegama iz Auto-moto kluba Novi Pazar vozićemo jedan krug kroz grad da promovišemo vozila, Grad i Sportski savez“, istakao je  Fahrudin Hasanbegović iz kluba Sandžak off road.

Direktor Sportskog saveza Emir Mehmedović kaže da je revijalna vožnja kroz grad ujedno i najava otvaranja šampionata Republike Srbije, gde je Novom Pazaru pripala čast da organizuje prvu trku.

„Ovaj današnji događaj je dobar povod da se najavi trika koja sledi 29 i 30 aprila u našem gradu, koju organizujemo sa Auto-moto savezom Srbije. To će biti jedan spektakl koji do sada nije viđen u našem gradu, gde će učestvovati brojni auto-moto klubovi iz Srbije“, istakao je Mehmedović.

„Očekujemo veliki broj posetilaca sa strane. Doćiće nam sama elita trkačkih vozača iz Srbije. Biće ljudi i gosti sa strane, iz Bosne, Crne Gore, Makedonije, Hrvatske i Mađarske. Očekuje se oko 60 takmičarskih automobila i 5000 posetilaca, koji će pratiti trku, koju će zabeležiti nacionalna televizija i mediji naše Republike Srbije“, rekao je  Esad Došljak iz Auto-moto klub Novi Pazar.

Velika nagrada Novog Pazara 2017 naziv je brdske trke koja se vozi na hronometar u relaciji od kasarne do Đurđevih stupova. Ulaz će biti besplatan istakli su iz Sportskog saveza.

Alma A.

Podeli