DruštvoPolitika

Atletski stadion fascinirao goste iz Goražda

Delegacija bosansko-podrinjskog kantona Goražde obišla je i atletski stadion, gde je u toku priprema terena za izgradnju hotela. Gosti su tom prilikom istakli da svi oni, koji žele da urade sličan sportski teren, treba da dođu u Novi Pazar i upoznaju se na koji način se realizuje jedan uspešan projekat.

Premijer Bosansko -podrinjskog kantona Goražde Emir Oković kaže da očekuje da će sportisti iz Goražda učestvovati na prvim sportkim manifestacijama, koje se budu održavale na novopazarskom atletskom stadionu, koji kako je istakao, predstavlja primer uspešno realizovanog projekta. Prekogranična saradnja ova dva grada odvijaće se i na polju sporta.

“Želim ovom prilikom da čestitam gradonačelniku Novog Pazara i njegovim saradnicima na svemu što smo danas videli, naročito na ovom projektu u koji je gradonačelnik uložio svoje srce i dušu kako bi obezbedio što kvalitetniji rad u sportskoj delatnosti Novi Pazar je prepoznatljiv po sportkim talentima. Ovo je prilika da svi oni, koji žele da urade slično dođu i vide kako se realizuje jedan uspešan projekat”, rekao je Oković.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac sa saradnicima je goste iz Goražda upoznao sa svim značajnijim projektima, koji se realizuju u Novom Pazaru, kao i sa radom institucija u gradu.

“Upoznali smo goste iz Goražda sa svim planovima i radom institucija. Znamo da je Goražde sportski grad, pa smo razgovarali o saradnji na tom polju. Dobili smo uveravanja da će sportisti iz te bosanske opštine doći na prvenstvo  Blakana u atletici, koje će biti organizovano 15. jula.

Biševac je istakao da su u blizini atletskog stadiona toku pripreme za izgradnju hotela, a i pomoćnih sportkih terena za građane, koji žele da ovaj prostor  koriste za rekeraciju.

Podeli