Društvo

Pomozimo porodici Rustić da dobije novu kuću

Novopazarac Elvir Rustić, sa suprugom  i trinaestogodišnjim sinom živi u staroj oronuloj kući, gde su uslovi za život nemogući. Njihova primanja su minimalna, te im je za izgradnju kuće neophodna pomoć svih građana.

Tročlana porodica Rustić iz Novog Pazara  živi od 16.000 dinara mesečno. Rustići žive u trošnoj kući, staroj stotinu godina. Jedino fuknkcionalna je jedna soba od 20 kvadrata u kojoj najviše borave. Elvir Rustić  najstariji član porodice kaže da su uslovi za život  loši, jer je u kući mnogo  vlage, a zbog zdravstvenih problema  nije radno sposoban. Želja im je kako kaže da dobiju kuću u kojoj mogu normalno da žive. Međutim, zbog loše ekonomske situacije ne može sam da je izgradi.

“Pomažu mi ljudi kada su humanitarne akcije podele namirnica. Kuća je u lošem stanju. Imam sina, koji nema uslova za učenje, a ja sam već 30 godina bolestan”, rekao je Rustić.

Porodica Rustić je zimu preživela uz pomoć dobrih ljudi, te se nadaju da će im sugurađani I ovaj put pomoći da reše problem životnog prostora.

Oni  koji žele da pomognu Elviru da izgradi kuću mogu to učiniti lično ili za narednih nekoliko dana kada će biti otvoren namenski žiro račun.

https://youtu.be/AbimtTaZMms

Podeli