Društvo

Nastavljenji radovi na uređenju grada

Sa dolaskom proleća dolazi i prolećno uređivanje grada. Radnici Gradske Čistoće osim redovnih poslova na održavanju higijene javnih površina, intenzivno rade na ozelenjavanju. Od planiranih aktivnosti već je završeno uređenje kružnog toka, trga i šetališta kao i predela ispred opštine.

Proleće nam osim lepog vremena i bujanja donosi i lepši izgled grada. Zelene površine ispre Opštine posute su takozvanim dekorativnim malčom koji je ukrasni deo sadnica  omogućava i lakše održavanje istih.

„U planu imamo takođe, osim sadnje cveća koja je u toku, i košenje svih javnih zelenih površina kao i čišćenje od raznog smeća, kamenja i građevinskog materijala koji nesavesvni građani na sve strane bacaju. Jedna ekipa čisti korito reke Raške gde se vrši prskanje, takozvanim totalom, odnosno trava i drugo rastinje se sagoreva i kasnije se ručno sklanja. Zatim imamo u planu i sređivanje kod Ukrasa“, istakao je šef Zelenila Jasmin Ahmetović.

U planu je i sređivaje kružnog toka na Šestovu. Takođe će se na šetalištu reke Reške ukloniti staro rastinje i zasaditi nove biljke.  A uskoro će park dobiti novi i moderniji izgled sa brojnim dekoracija od cveća, istakao je Ahmetović.

Alma A.

Podeli