Društvo

Nagradni konkursi projekta „Budi neko, misli eko“

Centar za decu i malde Duga u okviru projekta Budi neko misli eko, koji sprovodi u saradnji sa fondacijom Front i Državnim univerzitetom raspisuje nagradne konkurse u tri kategorije. Cilj je da mladi svojim radovima pošalju poruku o svom viđenju životnog okruženja.

U okviru projekata „Budi neko misli eko“ Centar za decu i mlade organizovao je u proteklih nekoliko meseci niz treninga za vaspitače, učitelje, nastavnike i učenike na kojima su bili upoznati sa planom i programom ovog projekta.

„Prvi konkurs namenjen je deci predškolskog i mlađeg školskog uzrasta. Oni treba da šalju grupne radove. Ideja je da mališani, svojom maštom, umećem i kreativnošću prikažu svoje viđenje prirodnog okruženja u kome žive, da izraze pohvalu, kritiku ili preporuku kako bi to okruženje trebalo da izgleda u ekološkom kontekstu. Drugi konkurs je za đake od petog do osmog razreda i kod njih nema ograničenja kada su tehnike i materijali u pitanju. Cilj je da svojim radovima pošlju porukui o svom viđenju životnog okruženja, da svojom maštom i idejom pošalju poruku kako se treba odnositi prema životnoj sredini“, istakla je stručni saradnik Muamera Mulić.

„Konkurs za najbolju fotografiju „Budi eko pobednik“ podrazumeva da se građani osvrnu oko sebe vide pozitivne i negativne strane ljudskog delovanja na životnu sredinu, netaknute pejzaže i sve ono što doživljavaju kao upečatljivo i vredno pažnje. Fotografišite ta mesta, postavite sliku na instagram tagute ih na #budinekomislieko. Fotografije sa najviše lajkova će dobiti jednu nagradu i najbolja fotografija sa umetničke starne će dobiti drugu nagradu“, istakla je Nusreta Hudović iz Fondacije Front.

Sve radove treba dostaviti u Centru „Duga“ do 15. maja. Stručni žiri će vršiti odabir na osnovu dva kriterijuma: Ekološke poruke i umetničke vrednosti. Radovi koji budu odabrani biće nagrađeni., a svi pristigli biće izloženi u okviru završne manifestacije Eko festival koji je predviđen za kraj maja.

Alma A.

 

Podeli