DruštvoEkonomija

Dve stotine radnih mesta na Sajmu zapošljavanja

Filijala Nacionalne službe za zapošljavanje u Novom Pazaru danas je u sali Doma omladine organizovala Sajam zapošljavanja na kojem je ponuđeno više od 200 novih radnih mesta. Oko 1500 nezaposlenih lica pokušalo je u neposrednom kontaktu sa poslodavcima da proveri svoj nivo upošljivosti i osvoji neki od ponuđenih poslova.

One koji traže posao u Sali Doma omladine u Novom Pazaru dočekalo je 40 štandova poslodavaca sa ponudom od preko 200 radnih mesta. Sajam je otvorio Zoran Martinović, generalni direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Srbije.

Poslovi koji su u ponudi na Sajmu uglavnom su se odnosili na delatnosti koje su tgradicionalno zastupljene u Novom Pazaru: konfekcija, proizvodnja obuće, trgovina i usluge, građevina, proizvodnja nameštaja i osiguranje.

Prema rečima grdadonačelnika Nihata Biševca, pravilnim shvatanjem problema nezaposlenosti lokalna samouprava se uključuje u sve mere koje se odnose na stimulisanje privrednih aktivnosti i zapošljavanje novih radnika. On je istakao da je Gradska uprava ove godine lokalnim akcionim planom u oblasti zapošljavanja, sa Nacionalnom službom za zapošljavanje, izdvojila deset miliona dinara. Uz ista partnerska sredstva Nacionalne službe zapošljavanja to će biti dovoljno za subvencioniranje 100 novih radnih mesta.

Poslodavci su inače veoma zadovoljni Sajmom i saradnjom sa filijalom nacionalne službe za zapošljavanje.U sklopu posete Novom Pazaru i Sajmu zapošljavanja Zoran Martinović je u pratnji gradonačelnika posetio uspešnu firmu „Benix“ koja se bavi proizvodnjom lake konfekcije i ostvaruje dobru saradnju sa Filijalom Nacionalne službe za zapošljavanje.

Podeli