DruštvoPolitika

MUP rasvetlio poreklo snimka ubacivanja listića

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije saopštilo je da je rasvetlilo poreklo snimka objavljenog na društvenim mrežama na kom se vidi ubacivanje u kutiju listića koji podsećaju na birački materijal.

MUP je tokom istrage ustanovio da se ubacivanje listića odigralo tri dana posle izbora, 5. aprila, u privatnoj kući M. P. (1980) iz sela Lukare u blizini Novog Pazara. MUP navodi da listići nisu originalni jer nemaju žig niti druge zaštitne elemente.

Sve saslušane osobe su priznale da su listići odštampani na kućnom štampaču M. P, a prema njegovim rečima služili su za šalu sa njegovim rođacima i prijateljima, navodi se u saopštenju MUP-a.

Snimak je napravio E. P. (1997) koristeći mobilni telefon M. P. koji ga je potom, po sopstvenom priznanju, lično postavio na društvene mreže. M.P. je posle nekoliko minuta sam uklonio snimak sa interneta, a prema saopštenju MUP-a, policiji je rekao da je snimak nastao u njegovom domaćinstvu i da je to razlog što se na snimku vidi da je bos, odnosno da nema obuću.

“Osim šala koje je, po sopstvenom priznanju, pravio na račun premijera, pozivajući ga da ga zaposli u rudniku, iako u svojoj izjavi kaže da u okolini mesta gde živi ne postoji bilo kakav rudnik, M. P. je na jednom od listića dodao i redni broj 12 sa imenom svog rođaka E. P. kako bi to iskoristio za šalu i podsećanje rođaka da treba da ga zaposli”, piše u saopštenju MUP-a.

Dodaje se da je policija uzela sve listiće i predala ih nadležnom tužilaštvu. Policija je saslušala i E. P. (1995) i E. P. (1997), koji su u svojim iskazima potvrdila navode M. P.

MUP navodi da je saslušanjima prisustvovao i zamenik tužioca Prvog OJT u Beogradu, a policija je završila istragu i predala izveštaj nadležnom tužilaštvu na dalje postupanje.

 

Izvor: TANJUG/Dragan Kujundžić

Podeli