DruštvoEkonomija

Nove subvencije, izazov za poljoprivrednike

Predstavnici Poljoprivredne stručne i savjetodavne službe održali su više različitih predavanja u okviru kojih su poljoprivrednike upoznali sa načinom i uslovima konkurisanja za dobijanje različitih sredstava za rad. Ovo je nastavak aktivnosti kojim ova služba pomaže poljoprivrednicima da dođu do subvencija Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine, a koje su predviđene za ovu godinu.

Poljoprivrednici već od sada mogu da se prijave na konkurs za subvencije i bespovratna sredstva koja dodjeljuje Ministarstvo poljoprivrede. Predavanja imaju za cilj da poljoprivrednicima daju uputstva i smjernice o načinu obraćanja Ministarstvu poljoprivrede, o potrebnom dokumentaciji i načinu konkurisanja.

Na raspolaganju je 18,6 milijardi dinara koje će kroz subvencije biti dodijeljene poljoprivrednim proizvodjačima u zemlji. Mladi poljoprivrednici mogu tražiti subvencije za poljoprivrednu mehanizaciju, za nabavku stoke, takođe ovim sredstvima mogu opremati štale, ali i realizovati različite ideje koje će im pomoći da se bave poljoprivredom i stočarstvom.

Samo za subvencije u oblasti nabavke mehanizacije Vlada i resorno ministarstvo  obezbjedili su pet puta više novca nego prošle godine, što je veliki izazov za poljoprivrednike iz različitih oblasti.

Podeli