Sport

Dandi na Izmir kupu

Škola fudbala Dandi iz Novog Pazara učestvovaće na Izmir kupu za dečake do 12 godina, koji će u tom turskom gradu biti održan između 14. i 16. aprila.

“Želimo da posle određenog perioda podvučemo crtu i vidimo koliko su deca napredovala. Ovo je prestižan turnir, tu su timovi iz Evrope i Azije, a prošle godine trijumfovao je španski Atletiko Bilbao. Očekujem da odigramo dobro”, rekao je trener Dandija Sead Kolašinac.

Škola koju predvodi Kolašinac nastavila je kontinuitet ovdašnjeg Fudbalskog kluba Hadid.

“Temelji su postavljeni zajedno sa Seadom Halilagićem, koji je sada u Turskoj. Pokušaćemo da stvorimo dobro okruženje i okupimo najbolje dečake u gradu, uz kvalitetan tim stručnjaka i roditelja”, pojasnio je Kolašinac.

Mladi Novopazarci u Izmir su otputovali rano jutros, zajedno sa vršnjacima iz crnogorskog Ibra iz Rožaja.

“Ovo je naš najozbiljniji turnir, koji nije bez razloga nazvan Ligom šampiona za dečake. Zadovoljstvo je biti u društvu velikana, borićemo se u sportskom duhu, a jedini cilj je da sve protekne u najboljem redu”, kazao je trener Ibra Orhan Kalić.

On je naveo da je Ibar jedini fudbalski kolektiv u Rožaju, ali i priznao da interesovanje najmlađih za bavljenje sportom nije veliko.

“Jedini smo i mnogi pretpostavljaju da su sva deca kod nas, ali oni su nezainteresovani za fudbal i uopšte sport. Nadam se da ih na ovaj način, učešćem na jakim turnirima, možemo privući. Ako bi Ibar postao prvoligaš, možda bi se situacija promenila”, ocenio je Kalić.

M. Minić

Podeli