Društvo

Počelo prolećno uređenje grada

Prolećno uređenje u Novom Pazaru počelo je od centra grada. Osim redovnih poslova na održavanju higijene javnih površina, radnici Gradske čistoće intenzivno rade i na ozelenjavanju. Uređen je kružni tok kog zgrade opštine; radi se na sanaciji klupa na Gradskom trgu, a od sutra će, kako se najavljuje, i žardinjere na nov način ”procvetati”.

Kružni tok kod zgrade opštine prvi je rezultat prolećnog ozelenjavanja javnih površina. I to je, kako najavljuju nadležni, samo početak.

”Sa početkom letnjeg održavanja, intenziviraju se radovi na održavanju i čišćenju javnih površina. Do sada je urađen ovaj kružni tok, stavljen je ukrasni kamen. U planu su razni projekti za uređenje parka, šetališta, svih javnih površina i kružnih tokova”, rekao je tehnički direktor JKP ”Gradska čistoća Dino Skenderović.

Kada je u pitanju ozelenjavanje javnih površina, cveće je naravno, nezaobilazno. Ali ove godine, biće tu i drugih dekorativnih materijala.

”Mi smo želeli da promenimo način rada koji je godinama vladao. Pored cveća, želeli smo da upotrebimo i neke nove materijale, borova kora u raznim bojama, materijale u vidu metala drveta.. koji do sada kod nas nisu bili implementirani”, rekao je Skenderović.

Na nov način sutra će i žardinjere ”procvetati”. Sledi uređenje parka, odnosno šetališta, a u najavi je i nabavka novih klupa, stajaćih i visećih korpi, žardinjera i ostalog mobilijara. Građanima ostaje da uživaju u prolećnoj šetnji gradom, ali i da malo više obrate pažnju kako bi nam uređeni javni prostor postao svakodnevnica.

S.Lj.

Podeli