Categories: DruštvoPolitika

Ministarstvo finansira izgradnju sale i rekonstrukciju škole u Deževi

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i grad Novi Pazar finansiraće izgradnju fiskulturne sale u Osnovnoj školi “Jovan Jovanović Zmaj” i rekonstrukciju škole “Rastko Nemanjić” u Deževi. Lijepa vijest saopštena je nakon sastanka ministra prosvete Mladena Šarčevića i gradonačelnika Nihata Biševca.

U razgovoru sa direktorima predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola Tutina, Sjenice i Novog Pazara ministar Šarčević je istakao da je cilj Miinstarstva da se u novu školsku godinu uđe sa novim zakonskim ambijentom. Ministar je upoznao direktore, između ostalog,  sa radom na reformi nastavnih planova i programa, rasterećenju učenika, novom zakonu o platama. Direktori su ministru ukazali na nedostatak školskog prostora kao veliki problem u Novom Pazaru, Sjenici i Tutinu, da postoje škole koje pohađa više od 2.000 učenika iako su projektovane za hiljadu, pa rade u tri smene, kao i da je mnogim školama potrebna rekonstrukcija.

Nakon sastanka sa aktivom direktora Šarčević je prisustvovao probnom završnom ispitu za učenike osmog razreda  u Osnovnoj školi ”Bratstvo”. Malim maturantima je poručio da je samo znanje put do diplome.

”Naš zadatak je da stvorimo uslove da se samo znanjem stiču diplome, upravo to je i cilj svih reformi”, rekao je ministar.

O stanju u obrazovnim ustanovama i novinama koje od jeseni očekuju školstvo u Srbiji ministar je razgovarao  sa gradonačelnikom Novog Pazara Nihatom Biševcem. Biševac je, tom prilikom, rekao da je dualno obrazovanje dobar potez jer poslodavci imaju veliki problem sa stručnim kadrom, prije svega u oblasti poizvodnje namještaja i tekstilne industrije.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac najavio je da će Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja finansirati izgradnju fiskulturne sale u O.Š. “Jovan Jovanović Zmaj” i rekonstrukciju O.Š. “Rastko Nemanjić” u Deževi.

“Grad će od sledeće školske godine angažovati profesore koji će držati časove fizičkog vaspitanja za učenike od prvog do četvrtog razreda”, kazao je Biševac.

Šarčević je sa saradnicima posjetio Gimnaziju i Državni univerzitet u Novom Pazaru.

A.Ni.

Podeli

rtvnp

Recent Posts

Uhapšen zbog nedozvoljenog prometa cigareta

Policija u Novom Pazaru  uhapsila je E.Č. (30) iz Tutina zbog sumnje da je izvršio…

10 hours ago

Novi Pazar ima šampionku Evrope u boksu: Zlatna Kuluhova!

Kristina Kuluhova u finalu kategorije do 63 kilograma u Beogradu podeljenom odlukom sudija pobedila reprezentativku…

24 hours ago

Pazarci završili sezonu, FON Banjica u polufinalu plej-ofa

Beograđani su dobili drugu utakmicu u Novom Pazaru sa 2:0, pa su sa dve pobede…

1 day ago

Super liga Srbije: Radnik – Novi Pazar 1:4

Novi Pazar je sa 39 bodova deveti u Super ligi Srbije, odnosno vodeći u plej-aut…

1 day ago

Radni vikend u SDP: Zasedali Politički savet i Komisija za statutarna pitanja

U centrali Sandžačke demokratske partije (SDP) u Novom Pazaru radna subota. Protekla je u održavanju…

1 day ago

Međedović bez trećeg kola u Madridu

Novopazarac propustio dve set lopte u desetom gemu prvog seta.

1 day ago