Ahamer: Zadovoljni smo situacijom u Novom Pazaru

Izaslanik odbrane ambasade republike Austrije Tomas Ahamer razgovarao je danas u Gradskoj upravi sa zamenikom gradonačelnika Novog Pazara Nebojšom Ravićem i predsednikom Saveta za bezbednost Novog Pazara  Hajrudinom Hajrovićem. Na sastanku je bilo reči o  trenutnoj političkoj, ekonomskoj ali  i socijalnoj i kulturnoj situaciji u Novom Pazaru ali i celom Sandžaku.

Tomas Ahamer nije prvi put u Novom Pazaru, i svaki put kada dodje vidi pozitivne promene.

„Jedno je sedeti u Beogradu i pratiti situaciju u Sandžaku odozgo. Daleko smo. Svaki put kada dodjem naidjem na korake unapred i zadovoljan sam što posebno gradska uprava radi vredno kako bi stvorila uslove za ostanak mladih i pre svega ekonomski razvoj grada. Tu smo da pomognemo“ – rekao je Ahamer.

“ Grad može da se razvija ukoliko se potrudimo sopstvenim snagama i uz pomoć brojnih proijatelja koje Novi Pazar ima. Na taj način ćemo stvoriti bolji ambijent za život svakom građaninu Novog Pazara – istakao je predsednik Saveta za bezbednost grada Hajrudin Hajrović i dodao da je na današnjem sastanku bilo ozbiljnih tema za razgovor.

K.Radović

 

Podeli