Društvo

U Trnavi spremni za takmičenje o saobraćaju

Školska takmičenja Manifestacije „Šta znaš o saobraćaju„ završena su u predviđenom roku – do 31. marta. Gradsko takmičenje biće održano 22. aprila i pripreme u školama su u toku. Među favoritima je OŠ „Đura Jakšić“ iz Trnave, zahvaljujući nastavniku Šefketu Heću, koji je posebno posvećen deci i ovom takmičenju.

Šefket Hećo, nastavnik u OŠ “Đura Jakšić“ u Trnavi kod Novog Pazara, priprema decu za takmičenja u okviru Manifestcaije „Šta znaš o saobraćaju“ od 2001. godine, kada je iz Vojvodine došao u ove krajeve. Od njega i njegove ekipe svake godine strepe sve ostale škole. Tako će biti i na predstojećem Gradskom takmičenju 22. aprila. Školaska takmičenja su završena u predviđenom roku-do 31. marta.

Nastavnik Šefket Hećo nikada ne zaboravlja da se škola u Trnavi nalazi pored prometne saobraćajnice i da deca moraju da poznaju osnavna pravila ponašanja u saobraćaju. On insistira na masovnosti kada je ovo takmičenje u pitanju.

“Najbitniji cilj svega ovoga je da što veći broj dece prođe kroz ovo takmičenje i stekne neka elementarna znanja o saobraćaju. Da zna pravilno da učestvuje u saobraćaju, da se pravilno ponaša kao pešak, a kasnije kao vozač bicikla i automobila”, kaže Šefket Hećo.

Ove godine Novi Pazar je kandidat za organizatora Okružnog takmičenja manifestacije „Šta znaš o saobraćaju“. I 2009. godine bio je organizator jednog takvog veoma uspelog takmičenja.

Podeli