Društvo

Prolećno uređivanje saobraćajne infrastrukture

Posle oštre zime saobraćajna infrastruktura u gradu zahteva neophodne popravke i održavanje. U toku su radovi na popravci i postavljanju usporivača brzine, počelo je  obeležavanje horizontalne signalizacije, a završetkom javnih nabavki  i krpljenje udarnih rupa na kolovozu. Dinamiku usporavaju javne nabavke.

Javno preduzeće za uređenje građevinskog zemljišta uveliko radi na popravci i postavljanju novih usporivača brzine tzv „ležećih policajaca“ i popravci i zameni vertikalne saobraćajne signalizacije.

„ Na planu vertikalne saobraćajne signalizacije dosta smo uradili na popravkama i postavljanju novih znakova. Pristupili smo popravkama i zamenama ležećih usporivača brzine, au nekim ulicama postavljeni su i novi. Predstoji nam, svakako, sanacija i udarnih rupa na kolovozu. To je posao obimnijeg karaktera pa je još uvek procedura u toku javnih nabavki. Očekujemo ovih dana da i to biude završeno“, kaže Seljahudin Muratović direktor JP za uređenje građevinskog zemljišta

Najveći problem su udarne rupe  na kolovozu. Grad je ostao skoro bez horizontalne saobraćajne signalizacije jer je zima obrisala pešačke prelaze i sve druge linije na kolovozu. Za obnovu horizontalne signalizacije Gradska uprava je prošle godine izdvojila značajna sredstva za kupovinu automatizovane mašine, nabavljen je, kažu, i materijal tako da će uskoro gradske ulice biti uređenije za saobraćaj.

Podeli