Društvo

Nesavesni građani i dalje stvaraju divlje deponije

Nesavesni građani i dalje stvaraju divlje deponije na teritoriji Novog Pazara. Radnici Gradske čistoće svakodnevno čiste, ali se otpad i dalje odlaže van kotejnera. Komunalna inspekcija će novčano kazniti one, koji zagađuju životnu sredinu kako bi grad bio čist.

Selmo Zuković živi u Ulici Save Kovačevića, gde se stalno stvara divlja deponija. Ovde se nalazi razni otpad , od građevinskog materijala do starog kauča, a kontejneri prazni.  Zuković kaže da strahuje za svoje zdravlje.

“Ljudi vide nagomilano smeće, pa bacaju sa svih strana. Mi ovde živimo, prolazimo stalno,  a u blizini je centra grada, ovo nije deponija već naseljeno mesto”, rekao je Zuković.

Radnici Gradske čistoće se trude da grad ostane čist. Uklonili su divlju deponiju  u naselju Selakovac , a po ko zna koji put ukloniće i ovu u Ulici Save Koivačevića.

“Kompletno naselje Selakovac smo očistili od divljih deponija. Sve ovo radimo o svom trošku. Ostaje nam samo da apelujemo mna građane da vode računa o odlaganju smeća”, rekao je Dino Sknderović ispred Gradske čistoće.

Komunalna inspekcija vrši kontrolu bacanja smeća i drugog otpadnog materijala. Kazne za počinioce su visoke, a određuje ih prekršajni sudija.

“Za preduzetnike kazne su 10.000 do 70.000 dinara, za fizička lica od 2.000 do 10.000 dinara. Kada je letnje računanje vremena mi dežuramo u dve smene. To bacanje smeća uglavnom se radi uveče, kada mi ne radimo.  Potrebna nam je i pomoć građana da to prijave, kako bi imali zdraviju životnu sredinu”, rekao je komunalni inspektor Sead Hamidović.

Podeli